Σαλάτα λάχανο-καρότο (coleslaw) με σουρίμι και φυτική μαγιονέζα

Χρόνος:
10 λεπτά
Μερίδες:
4
Υλικά:

Λάχανο-Καρότο τριμμένο ή έτοιμη συσκευασία

3 κ.σ. Φυτική μαγιονέζα

Χυμός από μισό Λεμόνι

1 συσκευασία Σουρίμι

Μαύρο σουσάμι

Ελαιόλαδο

Αλάτι (πολύ λίγο κατά προτίμηση χονδρό)

Εύκολη, γρήγορη, δροσερή και με πολύ χαμηλά λιπαρά, μία σαλάτα που συνδυάζει την κλασσική coleslaw που χρησιμοποιείται ως sider αλλά και σε sandwich, burger, hot dog σε μία εκδοχή με πολύ χαμηλά λιπαρά, μειωμένο αλάτι και διαφοροποίηση στη γεύση.

Μπορεί να γίνει μία σαλάτα που θα σερβιριστεί στη μέση ή να τη χρησιμοποιήσετε και ως ντιπάκι, ψιλοκόβοντας τα sticks του σουρίμι.

Η διαδικασία για να συνθέσετε τη σαλάτα είναι πολύ απλή. Μπορείτε να πάρετε έτοιμη προς κατανάλωση σαλάτα λάχανο καρότο ή να τρίψετε ένα μικρό λάχανο ή iceberg και μερικά καρότα (δε χρειάζεται κάποια σταθερή αναλογία, το λάχανο εκ των πραγμάτων πρέπει να επικρατεί, ενδεικτικά στην τελική ποσότητα ας πούμε 3:1).
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη φυτική μαγιονέζα (egg free/vegan) ή να ακολουθήσετε τη συνταγή μου και να φτιάξετε τη δική σας.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το σουρίμι, το οποίο το προσθέτετε στο τέλος κομμένο ροδέλες ή λεπτότερα sticks και πασπαλίζετε το μαύρο σουσάμι.

Extra tips
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο τριμμένο λάχανο καρότο και πιέζουμε ελαφρά για να βγουν μερικά υγρά, αφού αφήσουμε να περάσουν 2 λεπτά.

Εναλλακτικά, το σουρίμι, μπορεί να αντικατασταθεί με γαρίδες ή καβουρόψυχα αλλά και να συνυπάρξει μαζί τους ενισχύοντας τη “θαλασσινή” διάσταση.

 

0 Shares
Δείτε περισσότερα