Συνταγή: Φαρφάλες με κοτόπουλο και λαχανικά σε φυτική κρέμα

Χρόνος:
30 λεπτά
Μερίδες:
4
Υλικά:

500 γρ. Φαρφάλες

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 600 γρ.)

2 μεσαία κολοκυθάκια

100 γρ. αρακάς

350 γρ. φυτική κρέμα

1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)

Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Αλάτι (κατά προτίμηση)

Πιπέρι (κατά προτίμηση)

1/2 κ.γ. Κουρκουμάς

Μαϊντανός (προαιρετικά)

Μια συνταγή με χαμηλά λιπαρά, που συγκεντρώνει ωστόσο την ενέργεια του ζυμαρικού και τη θρεπτική αξία του κοτόπουλου και των λαχανικών. Επίσης είναι μια νόστιμη comfort food πρόταση.

Ξεκινάμε με τα φιλέτα κοτόπουλου κόβοντας τα σε μικρά κομμάτια για να μαγειρευτούν σε λιγότερο χρόνο αλλά και να τρώγονται πιο εύκολα μαζί με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά όταν το πιάτο φτάσει στο τραπέζι.

Η δική μου πρόταση έχει ως εξής: 

Στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τον αρακά. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Έπειτα αποσύρουμε τον αρακά σ’ ένα μπωλ.

Κόβουμε σε στικς τα κολοκυθάκια ή σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά chili.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να “θωρακιστούν” από όλες τις πλευρές, περίπου ένα 10λεπτο, και τα αποσύρουμε σ’ ένα πιάτο.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει το νερό για τις Φαρφάλες να βράζει και ακολουθούμε τις οδηγίες για το χρόνο βρασμού του ζυμαρικού.

Στο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον αρακά, τα κολοκυθάκια και τη φυτική κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα από την ψιλοκομμένη πιπεριά chili καθώς επίσης και αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά. Τα κολοκυθάκια τα τοποθετούμε σ’ αυτό το τελικό στάδιο της εκτέλεσης γιατί τα θέλουμε τραγανά.

Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν στη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15′. Ελέγχουμε ένα από τα κομμάτια του κοτόπουλου αν έχει μαγειρευτεί στο εσωτερικό και σ’ ένα μεγάλο μπωλ ή στην κατσαρόλα ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις φαρφάλες. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της πιπεριάς chili και προαιρετικά με μαϊντανό.

Extra Tips
Μπορείτε να επιλέξετε και άλλο τύπο ζυμαρικών εκτός από τις φαρφάλες, όπως fusilli, πένες, ριγκατόνι, cavatappi.
Τη συγκεκριμένη πρόταση μπορείτε να την απολαύσετε – αν περισσέψει για την επόμενη ημέρα – και ως κρύα σαλάτα ζυμαρικών. Φρεσκάρετε με λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια αβοκάντο για να ενισχύσετε την κρεμώδη υφή του πιάτου.
Μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια στα παραπάνω υλικά.
Αν θέλετε περισσότερη ένταση και άρωμα μπορείτε να προσθέσετε και σκόνη κάρυ.

9 Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε περισσότερα

Λινγκουίνι με χταπόδι και μανιτάρια

Ο συνδυασμός χταποδιού και μανιταριών μπορεί να ακούγεται περίεργος, ωστόσο γευστικά είναι επιτυχημένος, όπως μπόρεσα να ανακαλύψω δημιουργώντας…