Λινγκουίνι με χταπόδι και μανιτάρια

Χρόνος:
1 ώρα
Μερίδες:
4
Υλικά:

1 χταπόδι (κοντά στο 1 κιλό)

1 πακέτο λινγκουίνι (500γρ.)

250γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

Μπαχάρι (κόκκους)

Γλυκό μπούκοβο

Ρίγανη

Πράσινο πιπέρι (κόκκους)

Πιπέρι μαύρο

Ελαιόλαδο

Ο συνδυασμός χταποδιού και μανιταριών μπορεί να ακούγεται περίεργος, ωστόσο γευστικά είναι επιτυχημένος, όπως μπόρεσα να ανακαλύψω δημιουργώντας αυτό το πιάτο. Επίσης, το μαγείρεμα του χταποδιού δεν είναι κάτι δύσκολο και συνολικά πρόκειται για μία συνταγή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ας δούμε την εκτέλεση: 

Τοποθετούμε το χταπόδι σε δύο φύλλα λαδόκολλας κάτω από τα οποία έχουμε τοποθετήσει και δύο μεγαλύτερα φύλλα αλουμινόχαρτου. Προσθέτουμε ελαιόλαδο με ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, πιπέρι, κόκκους πιπεριού, πράσινο, μαύρο κλπ., 1 φύλλο δάφνης, κόκκους μπαχάρι, και λίγο γλυκό μπούκοβο και ρίγανη (όχι αλάτι, είναι ήδη αλμυρό από μόνο του). Το τυλίγουμε πολύ καλά και το βάζουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου.

Σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια (όποια μανιτάρια θέλετε, λευκά, καφέ, πλευρώτους, mix). Μετά από δύο λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε μέχρις ότου να μαλακώσουν, περίπου 10-15′. Στα μανιτάρια δε χρειάζεται προσθήκη μπαχαρικών καθώς έχουμε αυτά του χταποδιού, αν θέλετε όμως λίγη γλυκιά πάπρικα ταιριάζει.

Αφού κρατήσετε τα μανιτάρια σ’ ένα πιάτο, βράζετε 1 πακέτο λινγκουίνι (ή εναλλακτικά σπαγγέτι) 2′ λιγότερο από τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία και σουρώνετε αφήνοντας λίγο από το νερό τους στην κατσαρόλα.

Μόλις είναι έτοιμο το χταπόδι, ανοίγεται τη λαδόκολλα, ρίχνεται στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά όλα τα υγρά που έχει βγάλει το χταπόδι και συνεχίζουμε το βρασμό των ζυμαρικών για άλλα 2′. Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και το προσθέτετε μαζί με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε και με μαϊντανό.

Την “κουκούλα” του χταποδιού μπορείτε να την κρατήσετε χωριστά και να τη σερβίρετε μαζί με ξερό, κρεμμύδι, ξύδι και κάπαρη ως μεζεδάκι.

 

9 Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε περισσότερα

Λινγκουίνι με χταπόδι και μανιτάρια

Ο συνδυασμός χταποδιού και μανιταριών μπορεί να ακούγεται περίεργος, ωστόσο γευστικά είναι επιτυχημένος, όπως μπόρεσα να ανακαλύψω δημιουργώντας…