Το πρώτο φεστιβάλ αυγού μας περιμένει στο Ωραιόκαστρο

Το αυγό είναι από τους πρωταγωνιστές και της σύγχρονης διατροφής ενώ πέρα από το πρωινό, χρησιμοποιείται και σε πολλές συνταγές για γεύμα ή δείπνο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου ξεκινάει πρόγραμμα δράσεων για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του δήμου.

Ως πρώτη του δράση σε συνεργασία με την εταιρία Τσακίρης family και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Ωραιοκάστρου και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί το Σάββατο 12.10.19 από τις 11:00 πμ στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου το 1ο Φεστιβάλ Αυγού.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί η διατροφική αξία του αβγού για στον ανθρώπινο οργανισμό από εξειδικευμένη διατροφολόγο, θα προβληθούν τρόποι μαγειρέματος τους, όπως και γευστική δοκιμή.

Θα υπάρχει ένα πτηνοτροφείο, ώστε οι μικρότεροι να έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και οι μεγαλύτεροι να αναπολήσουν τα παλαιότερα χρόνια.

Διαγωνισμός ζωγραφικής με έπαθλο έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς παρευρισκόμενους. Μουσική και διασκέδαση, πέραν των γνώσεων και των γεύσεων θα απολαύσουν και οι μεγάλοι.

Μάλιστα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και Αβγολιχουδιές από τους chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ.

Δείτε το σχετικό event στο facebook

0 Shares
Δείτε περισσότερα