Φωτογράφος από τη Θεσσαλονίκη σε έκθεση της Ν. Υόρκης με θέμα το φαγητό

Μία gallery στη Νέα Υόρκη, συγκεκριμένα η “Anya and Andrew Shiva Gallery”, αντιλαμβανόμενη τις νέες τάσεις στην απεικόνιση του φαγητού, ειδικά από τη γενιά των Millennials και τον τρόπο που μοιράζεται τις foodie εμπειρίες της στα κοινωνικά δίκτυα, φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση “Foodie Fever” σε επιμέλεια των Dr. Thalia Vrachopoulos και D. Dominick Lombardi. Στην έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Θεσσαλονικιός Χρόνης Σπανός. Το θέμα της έκθεσης αναδεικνύει τη συζήτηση σχετικά με τα ενδιαφέροντα της γενιάς των millennials σχετικά με τις νέες τάσεις σε γεύσεις, προϊόντα, διατροφικές συνήθειες και καθημερινή διατροφή.

Συνολικά συμμετέχουν 16 φωτογράφοι ενώ σε ό,τι αφορά τον Χρόνη Σπανό η αναφορά των επιμελητών εστιάζει στο ενδιαφέρον του για τη φως και την υφή αναφορικά με το εικονιζόμενο θέμα και την «αρχιτεκτονική» του προσέγγιση που αναδεικνύει την απλότητα της φόρμας με τη χρήση της φωτοσκίασης.

Άλλωστε ο Χρόνης Σπανός έχει στο παρελθόν εκθέσει τη δουλειά του επάνω στη αρχιτεκτονική φωτογραφία ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη γαστρονομική φωτογραφία έχοντας συνεργασίες με εταιρείες και εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν

Οι δύο φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχει στην έκθεση αποτυπώνουν, με το ύφος που αναφέραμε, δύο προτάσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη από τον chef του Extravaganza, Αντώνη Μουστάκη.

Η δεύτερη από τον chef και δημιουργό της UMA, Ανδρέα Κλαυδιανό.

Η έκθεση έχει διάρκεια από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου.

Περισσότερα για τον Χρόνη Σπανό θα βρείτε παρακάτω:

Facebook: Chronis Spanos – Food Photography

Instagram: chronis_foodphotography

Website: chronisspanos.com

Η αφίσα της έκθεσης

0 Shares
Δείτε περισσότερα

Netflix: Σειρές για foodies-Μέρος 1ο

Η μαγειρική και το φαγητό γενικότερα είναι μία από τις βασικές κατηγορίες στο πρόγραμμα της δημοφιλούς πλατφόρμας. Σειρές…