Netflix: Σειρές για foodies-Μέρος 1ο

Η μαγειρική και το φαγητό γενικότερα είναι μία από τις βασικές κατηγορίες στο πρόγραμμα της δημοφιλούς πλατφόρμας. Σειρές εκπομπών και μεμονωμένα ντοκιμαντέρ φέρνουν κοντά διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες, προϊόντα και γεύσεις.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Στο “παγκόσμιο πιάτο” που μας σερβίρει το Netflix παρακολουθούμε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες, διατροφικές και πολιτιστικές, μεταξύ των λαών και μάλιστα με συναρπαστικό τρόπο. Το φαγητό είναι ίσως το πιο σημαντικό διαβατήριο για να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, να απελευθερώσουν τους υπόλοιπους κώδικες επικοινωνίας και να ανοίξουν την ψυχή τους.
Ας δούμε μία πρώτη επιλογή αυτών των ντοκιμαντέρ που ανοίγουν την όρεξη.

Οι σειρές που ξεχωρίζουμε

Η σειρά “Στο Τραπέζι του Chef” με τους έξι τόμους της είναι από τις βάσεις των γαστρονομικών παραγωγών του Netflix δίνοντας το στίγμα του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη κατηγορία. Μας εισάγει στη φιλοσοφία πρωτοπόρων και κορυφαίων chef από τις διασημότερες κουζίνα του πλανήτη. Ξεχωριστός τόμος έχει αφιερωθεί στη Γαλλία, όπως θα δείτε και παρακάτω.

To “Cooked” του συγγραφέα, δημοσιογράφου, καθηγητή πανεπιστημίου και ακτιβιστή Michael Pollan αφορά την εξερεύνηση του πως τα στοιχεία της φύσης, νερό, αέρας, φωτιά, γη συνδέονται με την προετοιμασία του φαγητού σε οικουμενικό επίπεδο. Μία ματιά που εμβαθύνει σε αρχετυπικά ζητήματα που συνδέουν τον πολιτισμό μας με τη φύση και την τροφή και που μεταφέρουν μηνύματα που θα τα χρειαστούμε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το περιβάλλον και τη διατροφή μας.

«Στο “παγκόσμιο πιάτο” που μας σερβίρει το Netflix παρακολουθούμε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες, διατροφικές και πολιτιστικές, μεταξύ των λαών και μάλιστα με συναρπαστικό τρόπο»

 

Το “Rotten” μας προκαλεί να “Αφήσουμε τα Σάπια”, όπως είναι η ελληνική του απόδοση και να δούμε πως η μεγάλη ζήτηση και το κυνήγι του κέρδους επηρεάζει τη μαζική παραγωγή και την ποιότητά προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες στην καθημερινή διατροφή. Απάτες, διαφθορά και τελικά ανθυγιεινά προϊόντα που καταλήγουν στο πιάτο μας.

Το “Street Food” είναι μια ευχάριστη έκπληξη της φετινής σαιζόν και πιστεύω ότι θα πρέπει να το δουν όλοι, ασχέτως αν είναι fans του είδους ή μη. Δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας, επίσης οικουμενικός, του συγκεκριμένου είδους και του πως εξελίσσεται διαρκώς, είναι και ο αγώνας των ανθρώπων να διατηρήσουν την ποιότητα, την ταυτότητα και την προσωπική τους ματιά που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σ’ αυτόν τον 1ο τόμο. Δείτε το, όσο αναμένουμε τη συνέχεια.

To “The Chef Show” που βασίζεται στην ταινία του John Favreau “Chef” έχει ήδη και νέα επεισόδια, όπου ο John Favreau και Roi Choi συνεχίζουν την εξερεύνηση τους δείχνοντας μας πώς από μια μεγάλη ποικιλία υλικών μπορούν να δώσουν ευφάνταστες συνταγές με street food ύφος. Η εκκίνηση του δεύτερου τόμου είχε ως guest των Seth Rogen και ήταν άκρως διασκεδαστική. Πλέον έχει προστεθεί και τρίτος τόμος.

«Δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας, επίσης οικουμενικός, του Street Food και του πως εξελίσσεται διαρκώς, είναι και ο αγώνας των ανθρώπων να διατηρήσουν την ποιότητα, την ταυτότητα και την προσωπική τους ματιά που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σ’ αυτόν τον 1ο τόμο»

Το “Άσχημο αλλά Πεντανόστιμο” του κορεατικής καταγωγής chef David Chang επέστρεψε με δεύτερη σαιζόν και συνεχίζει να μας δείχνει ενδιαφέρουσες ιστορίες για διάφορα είδη φαγητού και ιδιαίτερες προτάσεις.

Το μενού είναι εξαιρετικά χορταστικό και ενδιαφέρον και εμείς θα συνεχίσουμε σε επόμενη δημοσίευση με πολλές ακόμη προτάσεις για foodies επί της οθόνης.

 

 

0 Shares
Δείτε περισσότερα