Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Ιαπωνική κουζίνα παραμένοντας στο sushi αλλά με μια προσθήκη στους βασικούς τύπους, που είδαμε σε άλλη δημοσίευση.
Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος
Το είδος sushi με τα εντυπωσιακά πιάτα
Ο τύπος sushi που θα γνωρίσουμε καλύτερα ονομάζεται “Oshizushi” ή αλλιώς “Press Sushi”, γιατί περί αυτού πρόκειται. Τα στρώματα του εμπλουτισμένου με Mirin (ξύδι ρυζιού) και ζάχαρη ρυζιού εναλλάσσονται με διάφορα υλικά, όπως λαχανικά, ψάρι, φύλλα nori και sauce και πιέζονται σε ένα ειδικό σκεύος, το “Oshizushihako“. Το σκεύος αυτό είναι ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο ξύλινο ή πλαστικό κουτί που αποτελείται από τη βάση, τα πλαϊνά τοιχώματα και το καπάκι, τα οποία συναρμολογούνται και από-συναρμολογούνται προκειμένου να παρασκευαστεί και να τεμαχιστεί το “Pressed Sushi” (δείτε παρακάτω το video).
Αυτός ο τρόπος δημιουργίας sushi κάνει την εμφάνισή του 400 χρόνια περίπου πριν και άρχισε να αναπτύσσεται σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας όταν άρχισε να παραμένει το ρύζι με ξύδι η μόνη μέθοδος ζύμωσης και προστασίας του ψαριού και των άλλων υλικών από βακτηρίδια και μικροοργανισμούς.
Που θα δοκιμάσω Pressed Sushi στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, και πιθανότατα στην Ελλάδα γενικότερα, μετά από μία μικρή έρευνα που έχουμε κάνει το Pressed Sushi σε περιμένει σε ένα από τα εστιατόρια Asian House με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές.
Πάρτε μια γεύση και επιλέξτε από τον κατάλογο των εστιατορίων Asian House
Καμμένος σολομός με μαγιονέζα, wasabi, μαύρο τομπίκο, καβούρι, αγγουράκι, αβοκάντο και nori.
Δείτε στο βίντεο πως παρασκευάζεται το Pressed Sushi
Καταστήματα Asian House
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 7 & ΠΑΪΚΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ
Τ: 2310550100
ΚΟΡΟΜΗΛΑ 3, ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚορομηλά 3, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310864005 | 2310864365 | 6980191122
ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 49, ΤΟΥΜΠΑ
Τ: 2310911100
ΒΑΣ. ΤΑΒΑΚΗ 27, ΘΕΡΜΗ
Τ: 2310468000
ΤAKE AWAY| DELIVERY: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00-01:00
Facebook: Asian House
Instagram: asianhousegr
Website: asianhouse.gr