To cake είναι συνδεδεμένο με γλυκιές στιγμές, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μικρών και μεγάλων αλλά και ως το δημοφιλέστερο κέρασμα, συνοδεία για τον καφέ, τη σοκολάτα ή ένα ποτήρι γάλα. Παρακάτω σας έχουμε μία συνταγή για cake με γέμιση και επικάλυψη.
Συνταγή από την Ελισάβετ Σαλασίδη (chef του Le Cercle de Salonique)
Εκτέλεση:
Για το cake
Βράζουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι για 30’. Όταν βράσουν τα παγώνουμε τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια αφαιρούμε τυχόν σπόρια και τα πολτοποιούμε καλά ώστε να γίνει πουρές. Χτυπάμε στο μίξερ μας με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μας με διάφορα 5 λεπτών το ένα από το άλλο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για να πάρουν όγκο. Έπειτα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τον πουρέ από τα εσπεριδοειδή. Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο και ρυθμισμένο στην επιλογή αέρα.
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη και τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή μέχρι να γίνει μία ενιαία κρέμα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο και έχει κρυώσει καλά με ένα πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε σε τρία οριζόντια επίπεδα και απλώνουμε ένα μέρος από την επικάλυψη, επαναλαμβάνοντας σε κάθε επίπεδο.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα περιμετρικά από το κέικ και από πάνω και πασπαλίζουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεί η κρέμα και το κέικ μας είναι έτοιμο.