Cake εσπεριδοειδών με τυρί κρέμα και ξηρούς καρπούς

Χρόνος:
Μερίδες:
Υλικά:

Για το κέικ

300γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)

180γρ βούτυρο αγελάδος (θερμ.δωματιου)

3 αυγά μέτρια

200γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

2κ.τ.γ baking powder

2 βανίλιες

2 πορτοκάλια

1 λεμόνι

Φόρμα ψησίματος στρογγυλή ενιαία χωρίς κενά κατά προτίμηση

Για την επικάλυψη

300γρ τυρί κρέμα

2κ.σ. άχνη ζάχαρη

Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί

To cake είναι συνδεδεμένο με γλυκιές στιγμές, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μικρών και μεγάλων αλλά και ως το δημοφιλέστερο κέρασμα, συνοδεία για τον καφέ, τη σοκολάτα ή ένα ποτήρι γάλα. Παρακάτω σας έχουμε μία συνταγή για cake με γέμιση και επικάλυψη.

Συνταγή από την Ελισάβετ Σαλασίδη (chef του Le Cercle de Salonique)

Εκτέλεση:

Για το cake

Βράζουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι για 30’. Όταν βράσουν τα παγώνουμε τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια αφαιρούμε τυχόν σπόρια και τα πολτοποιούμε καλά ώστε να γίνει πουρές.  Χτυπάμε στο μίξερ μας με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μας με διάφορα 5 λεπτών το ένα από το άλλο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για να πάρουν όγκο. Έπειτα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τον πουρέ από τα εσπεριδοειδή. Αλευροβουτυρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς  για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο και ρυθμισμένο στην επιλογή αέρα.

Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη και τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή μέχρι να γίνει μία ενιαία κρέμα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο και έχει κρυώσει καλά με ένα πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε σε τρία οριζόντια επίπεδα και απλώνουμε ένα μέρος από την επικάλυψη, επαναλαμβάνοντας σε κάθε επίπεδο.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα περιμετρικά από το κέικ και από πάνω και πασπαλίζουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεί η κρέμα και το κέικ μας είναι έτοιμο.

1 Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε περισσότερα